0317 - Spring Break


Nej, det blev inte Florida.


Jag tillsammans med killarna i vårt LTH-gäng ville passa på att se så mycket som möjligt, så efter en hel del planerande blev planen ganska enkel: flyga ned till Charlotte, North Carolina, för att där hyra bil och köra tillbaka hem till Storrs, Connecticut.


Efter att ha strosat runt en kväll i Charlotte passade vi på att besöka Nascar Hall of Fame, där vi lärde oss allt om Nascars bootlegging-historia, hur man byter däck och mest allt möjligt. Framför allt så ingick en keps i inträdet, vilket gav mig en utmärkt möjlighet att ta en passande bild på mina medresenärer!

US-NAMES
Untitled photoPå flygplatsen i Charlotte såg jag reklam för Charlotte Raptor Center, vilket helt enkelt var ett ställe där man tog hand om skadade rovfåglar. Jag såg min chans att komma ovanligt nära de häftiga fåglarna så jag övertygade de andra om att åka dit, och det var verkligen ingen besvikelse!

Sen bar det ut på vägen!

Untitled photo
Untitled photo

Det fotades en hel del fåglar, men nog allt blev det många solupp- och nedgångar under veckan och denna var nog den mysigaste. Vi var ute på en udde, sand överallt. Några enskilda hus som var anslutna med bara en väg som i Sverige skulle klassas som traktorväg över sanddynorna. Väl en bra bit därifrån njöt vi av solnedgången medan vi lagade mat och åt till en allt mer imponerande stjärnhimmel. Då kom plötsligt ett par pickup trucks vrålande längst strandkanten och vi trodde att de skulle köra över hela vårt kök. De stannade dock en bit innan men fortsatte köra runt bland dynorna i ett par timmar (vi fick till och med gömma oss i buskarna på vägen tillbaka för att undkomma denna amerikanska friluftssyssla...)

Morgonen den femte dagen var vi ute på Chincoteague Island där jag hade läst mig till att man hade stor chans att få syn på vildhästar, vilket vi tidigare hade gått bet på. När vi kom till motellet sent dagen innan snackade jag med folket i receptionen o det lät ganska nedslående med avseende på vildhästarna. Likadant när vi kom ut på plats under morgonen och snackade med lite folk i parken. En tyckte att vi skulle åka 1,5h norrut för att vara säkra på att få se några... Så vi stannade på stranden för att njuta av soluppgången i lugn i ro.
Men så hände det!

En flock vildhästar spatserade förbi på ängen bakom skarven i underbart morgonljus! Inte den vackraste omgivningen men likväl roligt att få se något vi hoppats på.

Untitled photo
Untitled photo

"Paddla bör man, annars dör man" är ju ett motto jag har levt efter i många år, så det var vi tvungna att ta akt på under resan! Och under paddlingsturen fick man se både det ena och det andra...

Slutligen skulle jag bara vilja dela med mig fyra bilder som kändes lite extra:1. Birthplace of Grave Digger

     USA = Monster trucks

Untitled photo
Untitled photo
2. Bald eagle.

     Inte den första på resan men likväl den häftigaste!

3. Brew Through

    Tänk dig Systembolaget med drive-in

Untitled photo
Untitled photo
4. Betongskepp

     Med två betongnördar med på resan (jag är en) var vi ju tvungna att spana in detta förlista betongskepp!

                                 Summa summarum:

                                      • 7 dagar

                                      • 1180 miles (190 mil)

                                      • 1930 sparade bilder


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In