0528 - USA roadtrip del 2

(fortsättning på förra blogginlägget)


Efter att ha lämnat av mamma och pappa i San Francisco slog jag följe med Lina, Rebecca och Björn för fortsatta äventyr. Planen för de kommande två veckorna kan ni se här intill, och som ni kanske anar så börjar denna etapp precis som den förra hade avslutats; med Highway 1. Det blev alltså en ny chans på de guldklimparna jag tidigare hade hittat och även en hel del nya!

US-NAMES
Untitled photo

Bilen som skulle bli vårt hem...

Untitled photoSnacket började redan när jag stötte på några fransyskor i Grand Canyon att tids nog skulle jag få uppleva min första delvisa solförmörkelse. Snackade runt med grannarna på första campingplatsen som hade bättre koll på läget så jag kunde sätta alarm på mobilen för att inte glömma bort senare på dagen (lätt hänt när man har roligt). Mobilen sa till och vi fann oss en liten strand att beskåda detta fenomen!Slänger upp lite bilder tagna längs vägen så kanske ni förstår kanske varför Highway 1 är känd som en av världens vackraste vägar!

Untitled photo


Dagen efter kom vi ned till Los Angeles igen där vi tog oss en natt på stranden innan vi lämnade in vår partybuss och hyrde en vanlig minibuss istället och började den veckolånga resan mot slutmålet Denver, Colorado. Och det var många vackra platser att besöka på vägen...Efter en snabbis i LA drog vi till Zion National Park.

Säg namnet högt, med amerikansk uttal. Visst är det ett ballt? Några kanske känner igen det från Matrix-trilogin och passande är namnet även där då det betyder ngot i stil med en utopiskt plats eller tidigare refererade till Jerusalem. Men troligen fick denna nationalpark just detta namn för att få fler besökare. Den hade tidigare ett indian-namn men man trodde helt enkelt att vissa skulle dra sig för att åka dit bara för att man hade svårt att uttala namnet... Och denna dalgång levde upp till namnet; blodröda berg i vacker kontrast till en klarblå himmel och en slingrande Virgin River som också är den största orsaken till det faktiskt har blivit en så dramatisk dalgång.

Untitled photo
Untitled photo


Vi klämde nationalpark efter nationalpark, och efter Zion bar den av till Bryce Canyon!Jämför denna bild med den jag tog i Grand Canyon och fundera på följande: Vilken är kändast och vilken är vackrast?

Grand Canyon är stort, precis som namnet antyder, men det gör den också ganska svårgreppbar. Bryce Canyon är mindre och jag menar, kolla på den!

Efter att ha stått och kollat ned ett tag ville jag bara ned och springa runt bland alla hoodoos, som pelarna heter. Passande nog gjordes det reklam för "world's best 3 mile hike" vilket vi givetvis föll för.


Om det var kaos första gången jag skulle till den magiska Antelope Canyon, var det ingenting mot denna gång. Mina nya reskamrater var med all rätt också väldigt sugna på att uppleva denna plats, så det fick bli en vända till. Denna gång var det dock inte bara helg, utan en av USAs största reshelger; memorial weekend...

Allt löste sig till slut och det enda som gjorde det riktigt krångligt var den starka blåsten som gjorde att det regnade sand. Det var hanterbart i Lower Antelope men i Upper så var det nära kaos; sanden var överallt. Trots glada miner och plastpåsar på kamerorna strejkade både Linas och min så det blev mindre bilder och mer njutning. Efter några timmar och noggrann rengöring kom dock båda till liv igen, och tur var väl det. Nog för att min kamera var väldigt nära pensionsåldern hade jag en bra del av resan kvar att fånga!

Untitled photo
Untitled photo


Monument Valley låg på vägen till Arches National Park, vilket jag tyckte var ganska passande! Lite Lucky Luke-känsla över området...

Untitled photo


Arches NP var dock en riktig lekplats! Jag har sett bilder från denna park i flera år men det är bara ett motiv som ständigt är återkommande, så jag blev positivt förvånad när vi åkte runt och skaffade oss en egen uppfattning. Hur många naturliga bågar som helst som ackompanjerades av andra vackra bergsformationer. Och molnen var ju helt på vår sida!

Hade kunnat spendera mer tid här utan kameran; bara springa, hoppa och klättra runt :)

  • Untitled photo
  • Untitled photo

Det är kul att man faktiskt kan dra nytta av alla tusentals bilder jag har tittat på genom årens lopp. På denna resa har det tagit oss till en rad platser som vi annars säkerligen skulle ha missat, och detta är en av dem...

Men innan du läser vidare vill jag att du ska jämföra denna bilden med de ovan; vad hände?

4h bilkörning i nord-västlig riktning tog oss upp i the Rockies och den välkända skidorten Aspen. Helt rätt, ljuvlig grönska och världskänd skidåkning bara några timmar från vad närmast kan beskrivas som stäpp eller öken. Helt sjukt och ganska talande för de enorma variationerna i detta land. Jag och Rebecca gick i förväg ut till sjön men vi hann knappt sätta oss innan Björn och Lina kom och hetsigt bad mig ta fram telet och följa med...
En amerikansk brunbjörn låg uppe i sluttningen och knaprade sig gott. Första gången jag någonsin sett en björn i vilt tillstånd. Inte livets bäst bild men ändå :)

Untitled photo
  • Untitled photo
  • Groundhog
  • Lines

Ett sista äventyr hann vi med efter detta; rafting! Som du kan tänka dig var detta av våt karaktär olämplig för min kamera, så vi skaffade oss en sån där vattentät engångskamera och körde loss!

Untitled photo


Denna bild får avsluta knappt en månads roadtrip i USA för ett par dagar senare flög vi från Denver, Colorado mot Sverige (men inte riktigt hela vägen!


  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In