0614 - Kina
När man går i skolan måste man ju åka på klassresa, det hör ju bara till!

Det har däremot gått ett tag sedan man samlade in pengar genom att sälja polkagrisar eller saker mamma hjälpt till att baka. Utöver diverse ströjobb såg min klass blivande civilingenjörer att organisera en arbetsmarknadsdag som fick en omsättning på över en miljon kronor!

Så vi drog till andra sidan jorden och resan dit inleddes med en flygtur över solnedgången.

Untitled photo
Untitled photoKina är inte som Sverige. Inte nog med att det var lite (jätte) klurigt med språket, man skulle äta med pinnar, stå på toaletten och bli uttittad av något oklar anledning. Men det är väl därför man reser? För att inse att man lever inte som alla andra och tänker därmed inte som alla andra.

Det där med pinnar fick man dock träna en del på, för det fanns mycket spännande mat att stoppa i sig!Det blev en hel del turistande i den något oinspirerande smogen över Peking, och du kan ju tänka dig att man inte var ensam.

Men man hittade sina guldklimpar, speciellt när vi tog oss bort till Kinesiska muren. Den är verkligen mer imponerande än vad man kan tro! Det är en sak att bygga en enormt stor mur, men placeringen uppe på bergskammar höjer det hela ännu mer!

Untitled photo
Untitled photo
Shanghai bjöd på en helt annan typ av upplevelser. Bort med allt gammalt, kultur och traditioner, detta var en modern stad med en stark finanssektor! 

På den imponerande promenaden 'The Bund' kunde man blicka ut över stadens finansdistrikt som hade ett mycket imponerade ljusspel på kvällen. Tyvärr var smogen tät även här så bilderna fick sig en härlig aura om sig.


Det var riktigt kul att hänga runt med stora delar av klasskamraterna på detta sätt. Kameran fick en naturlig biroll på denna resa, men jag var nöjd ändå!

Untitled photo

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In